Nieuws

10
jul

Proximus slaagt in uitdaging om klimaatneutraal bedrijf te worden

Proximus had zijn koolstofvoetafdruk tussen 2007 en 2015 al met meer dan 70% verminderd en mag zich sinds 2016 ook een klimaatneutraal bedrijf noemen.

Het ‘CO2 Neutral’-label vormt een erkenning voor de vele inspanningen die Proximus levert voor het verminderen van zijn CO2-uitstoot die direct verband houdt met zijn activiteiten (wagenpark, verwarming van de gebouwen, datacenters, vast en mobiel netwerk), maar ook zijn indirecte uitstoot veroorzaakt door woon-werkverkeer, zakenreizen en energieverbruik van decoders en modems.

De resultaten zijn spectaculair: in 6 jaar tijd heeft Proximus zijn energieverbruik met 22% verminderd (-3% in 2016), en zijn CO2-uitstoot met 32% (-4% in 2016).
Proximus laat het daar niet bij: tegen 2025 wil Proximus nog eens 30% minder CO2 uitstoten en tegen 2040 wil het zijn indirecte uitstoot verminderen met 50% door klanten en leveranciers te sensibiliseren. Tezelfdertijd wil Proximus zijn resterende uitstoot blijven compenseren door internationale klimaatprojecten te ondersteunen, voornamelijk in Afrika.

Bron: Proximus
Lees hier het volledige artikel